GAP Turu Tur Programı

GAP TURU

Gaziantep - Diyarbakır - Mardin - Midyat - Adıyaman-  Şanlı Urfa - Adana

5 Gece 6 Gün Konaklamalı

Otellerde Sabah ve Akşam Yemekleri

Rehber Eşliğinde Çevre Gezileri

Gaziantep - Zeugma Mozaik Müzesi - Gaziantep Kalesi - Eski Antep Sokakları - Bakırcılar Çarşısı - Halfeti - Şanlıurfa - Balıklı Göl - Mevlid-i Halil Camii - Gümrük Han - Sıra Gecesi - Göbekli Tepe - Deyrülzafaran Manastırı - Kasımiye Medresesi - Eski Mardin Sokakları ve Evleri - Midyat - Hasankeyf - Diyarbakır Sur - Ulu Camii - Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi - Hasan Paşa Hanı - Adıyaman - Atatürk Barajı - Nemrut Dağı - Karakuş Tümülüsü - Cendere Köprüsü

​#keşfetmekiçingidelim

Kalkış Yerleri: Yalova Ramada Otel Önü - Karamürsel otogar-Değirmendere duraklar-Gölcük duraklar-İzmit Perşembe pazarı
PROGRAM
1 Gün:
  • Yalova Ramada Otel Önü: 19:30

  • Karamürsel Otogar : 20:00 

  • Değirmendere Duraklar :20:20

  • Gölcük Duraklar :20:30

  • İzmit Perşembe Pazarı :20:45 

Belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizle yolculuğumuza başlıyoruz.Bolu – Ankara – Aksaray – Pozantı – Adana Yol güzergahı ile yolda aldığımız serbest kahvaltının (ekstra) ardından, Gaziantep şehrine ulaşıyoruz.



2 Gün:

Gaziantep - Zeugma Mozaik Müzesi - Gaziantep Kalesi - Eski Antep Sokakları - Bakırcılar Çarşısı 

Antep gezimize dünyanın en zengin mozaik müzelerinden birisi olan .Sanat Tarihçilerinin ve arkeologların göz bebeği, hangi ülke vatandaşı olursa olsun kültür ve sanat hayranlarının Türkiye’yi ziyaret etmek için bile başlı başına bir sebep olabilecek Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun en doğudaki, en önemli kenti olan Zeugma’dan son on beş yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Gezimiz sonrası Gaziantep Kalesini panoramik olarak görüyoruz ve Şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz  Bakırcılar Çarşısı, Baklavacılar, Elmacı Pazarı, Yemeniciler, Sedefçiler  Çarşılarını geziyor ve Tahmis Kahvesinde dileyen misafirlerimiz ile kahvelerimizi yudumluyoruz. Serbest zamanımızda rehberimizin önerileri doğrultusunda alış verişlerinizi yapabilirsiniz. belirtilen saatte ve yerde toplanarak Otelimize doğru hareket ediyoruz akşam yemeği ve konaklama otelimizde (GAZİANTEP)

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe şeklinde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Gaziantep de serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir



3 Gün:

Adıyaman – Nissibi Köprüsü - Nemrut Dağı - Karakuş Tümülüsü - Cendere Köprüsü  - Diyarbakır

Değerli misafirlerimiz,otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Yavuzeli - Besni  üzerinden Adıyaman’a ulaşıyoruz. Panoramik şehir merkezi gezimiz sonrası  Kahta’da bizleri bekleyen minibüslerimize binerek  (EKSTRA) UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan Kommagene Kralı I. Antiochos tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı üzerinde bulunan antik mezar, anıtsal heykeller, mimari kalıntılar ve benzersiz manzarası İle Nemrut Dağına yolculuğumuz başlıyor. Yolumuz üzerinde Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Karakuş Tümülüs’ü ve Cendere Köprüsünü görme fırsatını da bulacağız. Nemrut Dağında ki gezimizde bol bol fotoğraf çekip Muhteşem manzara eşliğinde kommagene krallığında izleme fırsatı bulacağımız gezimiz sonrası kahta da bulunan aracımıza doğru hareket ediyoruz ardından GAP bölgesinin ve dünyanın en büyük barajları arasında yer alan Atatürk Baraj Göleti’nin  Siverek ayrımında Nissibi Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Molamız sonrası Panoramik olarak Sırası ile On gözlü köprü, dünyanın ayakta kalmış en uzun ikinci surları olan kent surlarında Mardin Kapıyı, Keçi Burcunu görerek Artukoğluları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize ilk olarak 4 ayaklı minare ve sur sokakları ile başlıyoruz ardından İslam âleminin Anadolu’da beşinci Cami-i Kebir’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görüyoruz ardından dileyen misafirlerimiz Rehberimizin vereceği serbest zamanda Hasanpaşa Hanında çay kahve içebilirsiniz. Belirtilen zaman ve saate toplanarak akşam yemeği ve konaklama yapmak üzere otelimize geçiyoruz.(DİYARBAKIR)

Yeme  İçme  Bilgileri:  

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe şeklinde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği:   serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir



4 Gün:

Midyat – Hasankeyf –Batman -  Dicle Nehri

Değeli Misafirlerimiz,otelde alacağımız kahvaltı sonrası Bismil üzerinden batmana ulaşıyoruz panoramik batman gezimiz sonrası Hasankeyf yolculuğumuza başlıyoruz Antik Çağın ilk yerleşim alanlarından biri olan Hasan Keyf’e varıyoruz. Binlerce yıldır kıyısına kurulduğu Dicle Nehri tarafından hayat verilen, ama Ilısu Barajı ile Dicle Nehri’nin suları altında kalan Hasankeyf’in hüznüne ortak olacağımız bu gezimizde görkemini hala koruyan Hasankeyf Kale surlarını El Rızık Camii’nin minaresini görerek baraj kıyısında vereceğimiz kahve molamızın   ardından Eski Taş Konakları, Camileri, kiliseleri ve özgün mimarisi ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan  Midyat a hareket ediyoruz  Midyat’ta Sıla, Ah Bir Bulut Olsam ve Hercai gibi dizilerin çekildiği konuk evi ziyaretimizi gerçekleştirdikten sonra Süryani ustalar tarafından yıllar boyunca geliştirilmiş ve bir kültür halini almış Telkâri sanatının örneklerini görüp satın alabileceğiniz serbest zamanımız sonrasında belirtilen yerde ve zamanda buluşarak akşam yemeği ve konaklama yapmak üzere otelimize geçiyoruz. (MİDYAT )

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe şeklinde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği:   serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir



5 Gün:

Mardin -  Deyrul  Zafaran – Kasımiye Medresesi  - Ulu Camii – Göbekli Tepe

Değerli misafirlerimiz,otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Ömerli üzerinden yaklaşık 45 dk sürecek yolculuk ile Medeniyetin Başkenti Anadolu’nun Taş Kenti’’ olarak adlandırdığı Mardin’e varıyoruz. Otantik yapısıyla bizi karşılayan şehirde uzunca bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrül zafaran Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane, Mezar bölümlerini görerek Mardin merkeze bulunan Kasımiye Medresesine doğru yola çıkıyoruz ziyaretimiz esnasında göreceğimiz Mezopotamya Ovasının görüntüsü sizleri büyüleyecek. Devamında şehir merkezine ulaşarak rehberimiz eşliğinde Mardin sokakları, Kırklar kilisesi, Abbaralar, Eski PTT binası, Ulu Camii, Şehidiye Camii gibi taş işçiliğinin daha birçok ustalık eserini görebileceğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirirken kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız Rehberimizin vereceği serbest zaman sonrası öğlen yemeği yiyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Aracımızda buluşarak Kızıltepe ve Viranşehir üzerinden UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve dünya tarihini değiştiren insanlık tarihinin bilinen ilk tapınaklarının yer aldığı Şanlıurfa Göbekli Tepe Açık hava Müzesine doğru yola çıkıyoruz rehberimiz eşliğinde tarihe yapacağımız yolculuk sonrası belirtilen yer ve zamanda toplanarak konaklama yapmak üzere otelimize doğru hareket ediyoruz. Not: Rehberimizin belirttiği Saatte Resepsiyonda Eşsiz eğlenceleriyle Kebabı, Çiğ Köftesi, Tatlısı ve mırrası ile Şanlıurfa ile özdeşleşen Sıra gecesine Gitmek için buluşuyoruz (Ekstra) ( ŞANLIURFA)

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği:   serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği: Sıra Gecesinde Ekstra Olacaktır



6 Gün:

Şanlıurfa - Balıklı Göl - Mevlid-i Halil Camii - Gümrük Han - Sıra Gecesi – Halfeti – Adana – Taş Köprü - Saat Kulesi - Sinema Müzesi

Değerli misafirlerimiz,otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Şanlıurfa Şehir merkezine Hareket ediyoruz  gezimize  İbrahim Peygamber, devrin zalim hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca, Nemrut tarafından bugünkü kalenin bulunduğu tepeden ateşe düştüğü yer olarak bilinen  Balıklı Göl’ü ziyaret ediyoruz sonrasında  Hz İbrahim Peygamberin mezarı'nın bulunduğu Mevlid-i Halil Camii avlusunu ziyaret ediyoruz sonrası Gümrük hanına hareket ediyoruz Serbest zamanımızda dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir belirtilen saat ve yerde buluşarak Halfeti yolculuğumuza başlıyoruz siyah gül’ denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’ye varıyoruz. Bizleri bekleyen Teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi(Ekstra) sırasında Rum Kale ve sular altında kalan minaresiyle meşhur olmuş camii ve Savaşan Köyü’nü görüyoruz. Tekne turumuz sonrasında vereceğimiz serbest zaman sonrası Adana yolculuğumuza başlıyoruz İlk olarak Taş Köprü, Ulu Cami, Büyük ve Küçük Saat Meydanlarını, eski bedesten ve çarşı bölgesini , sinema müzesi , Atatürk evi Türkiye’nin en güzel camilerinden olan Sabancı camii ve tarihi kazancılar çarşısını görüp akşam yemeği ve konaklama yapmak üzere otelimize geçiyoruz. (ADANA )

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde açık büfe şeklinde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği:  serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir



7 Gün:

Geri Dönüş Yolculuğu

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Adana'ya ve otelimize veda ediyoruz geri dönüş yolculuğuna başlıyoruz, Adana, Pozantı , Aksaray , Ankara , Bolu yol güzergahı ile Akşam saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle veda ediyoruz.

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği:    Mola verilen dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Mola verilen dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
24.05.202412.000,00 TL16.000,00 TL 12.000,00 TL0 - 6 Yaş Ücretsiz
7 - 12 Yaş 8.900,00 TL
0 - 6 Yaş Ücretsiz
7 - 12 Yaş 8.900,00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    Gezi Süresi  6 Gece 7 Gün olup 6 Gece otel konaklamalıdır
    * Paket fiyatlarımız otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
    * Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
     Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standarthalfelarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
    * Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
    * Program zamanlamasında (Gün içerisinde gezilecek ziyaret noktalarının sıralamasında veya günler arasında) Hava Durumu, Yol Durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
    * Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Uniteam tur  kesinlikle sorumlu değildir.
    *Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 
    * Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.
    Müzekart ve müze ören yeri girişleri (Belediye ve Özel İşletmeler dâhil) tur ücretine dahil değildir. Tüm girişler misafirlerimiz tarafından ödenir.

    İptal Şartları

    Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 10 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.uniteamtur.com.tr/gap-turu5

    Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
    0262 454 57 57


    Bu çıktı 28.03.2024 20:30 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.