Bursa Kültür Turu Tur Programı

BURSA KÜLTÜR TURU

GÜNÜBİRLİK

REHBER EŞLİĞİNDE ÇEVRE GEZİLERİ

CUMALIKIZIK - EMİR SULTAN - YEŞİL CAMİİ - 1326 PANAROMA MÜZESİ - TOPHANE PARKI - ULU CAMİİ - KOZAHAN ve DAHASI...

29 Ekim Salı Günü Hareketli 

KİŞİ BAŞI 120 TL

 

Kalkış Yerleri: İZMIT PERŞEMBE PAZARI-GÖLCÜK DURAKLAR-DEĞIRMENDERE DURAKLAR-KARAMÜRSEL OTOGAR-YALOVA MERKEZ
PROGRAM

Belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizle yolculuğumuza başlıyoruz. İzmit Perşembe pazarı 07:45   Gölcük duraklar 08:15 Değirmendere duraklar08:30  Karamürsel otagar 08:45  Yalova Ramada Otel Önü 09:15 de hareket edecek olan turumuz 

 Yalova Gemlik Yol Güzergahı ile Uygarlıklar beşiği Anadolu’nun cennet köşelerinden  Bursaya ​ulaşıyoruz. Bizi Bekleyen Rehberimiz Eşliğinde Bursa gezimizde korunmuşluğu ve Osmanlı’nın kuruluşundaki önemi sebebiyle 2014’te UNESCO Dünya Miras Listesi‘ne kabul edilmiş, başka bir değişle tüm insanlık için önemli bir yer olarak kabul edilen  Ata yadigarı Cumalıkız köyüyle başlıyoruz alacağımız köy kahvaltısı(Ekstra) sonrasında. Köy hakkında bilgiler alıyor Osmanlı İmparatorluğu’nda bir köyde yaşamak nasıl birşeymiş merak ediyorsanız Cumalıkızık sokaklarını dolaşırken o dönemlere gitmiş gibi olucaksınız Köy camisini Köy evlerini köy sokaklarını dolaştıktan sonra Anadolu'yu aydınlatan bahtiyarlardan Emir Sultan Hazretlerini ziyarete gidiyoruz.ziyaretimiz sonrasında Osmanlı Padişahlarından Çelebi Mehmetin eşsiz güzellikte olan Yeşil Türbesini ziyaret ediyor ve Yeşil Camiyi görüyoruz. Buradan dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Bursa'nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini geziyoruz sonrasında Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri gezilerimizi yapıyoruz ve burada Bursayı Kuş bakışı Seyrediyor ve Saat kulesi Önünde Grup Fotoğrafı alıyoruz sonrasında Osmanlı Devleti’nin pâyitahtında inşâ edilen ve günümüzde dahi ülkemizin en büyük camileri arasında yer alan Ulu Cami Gezimiz yapıyoruz ardından Koza handa Serbest zaman ile gezimizi noktalıyor  akşam saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. bir sonraki turumuzda görüşmek üzere.

 
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.uniteamtur.com.tr/bursa-kultur-turu

    Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
    0262 454 57 57


    Bu çıktı 19.04.2024 02:53 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.