Klikya Turu Tur Programı

KLİKYA TURU

ADANA - TARSUS - MERSİN - ALANYA - CENNET CEHENNEM -  7 UYURLAR

4 Gece 5 Gün Konaklamalı

Otellerde Sabah ve Akşam Yemekleri

Rehber Eşliğinde Çevre Gezileri

Adana - Sabancı Camii - Atatürk Evi - Sinema Müzesi - Taş Köprü - Saat Kulesi - Tarsus Evleri - Ashab-I Kehf - Aziz Paul Kuyusu - Kız Kalesi - Danyal Peygamber - Nusrat Mayın Gemisi - Şelale - Astım Mağarası - Cennet Cehennem Obrukları - Narlıkuyu - Silifke - Anamur - Alanya Kalesi - Damlataş Mağarası - Roma Yolu - Kleopatra Kapısı ve Dahası 

Akdeniz'i Birlikte keşfedelim

#keşfetmekiçingidelim

Kalkış Yerleri: Karamürsel Otogar -Değirmendere duraklar-Gölcük duraklar-İzmit Perşembe pazarı
PROGRAM
1 Gün:

Adana - Sabancı Merkez Camii -  Adana Taş Köprüyü - Sinema Müzesini - Tarihi Büyük Saat 

  • Değerli Misafirlerimiz Belirtilen kalkış noktalarından.
  • Yalova Ramada Otel Önü 20:00
  • Karamürsel otogar  21:00
  • Değirmendere duraklar 21:20
  • Gölcük Duraklar 21:30
  • İzmit Perşembe Pazarı 21:45 de hareket edecek olan turumuz ,

 Ankara – Aksaray – Pozantı Üzerinden yolda vereceğimiz molalar ardından Sabah saatlerinde   Adana’ya ulaşıyoruz. Rehberimiz ile birlikte ilk durağımız 28.500 kişiye ibadet imkanı sağlayabilmesi nedeniyle Balkanların ve Orta Doğunun en büyük camisi kabul edilen Sabancı Merkez Camii olacak. Burada yapacağımız gezi sonrasında, halen hazırda kullanılan dünyanın en eski köprüsü olma imkanını elinde bulunduran, dizilere, filmlere, efsanelere, gün batımının güzelliği konu olmuş Adana Taş Köprüyü ziyaret ediyoruz. Hitit kralı 1.Arnuwanda    M.Ö. 1550 ye tarihlenen bir kitabede Adania ile savaşını anlatırken “Adania adı bir şehirle savaştım. Önümden bir nehir akıyordu. Nehrin üzerinde bir de köprü vardı.” Diye anlatmış Adana Taşköprüyü buradaki ziyaretimiz sonrasında Adana Sinema Müzesini ziyaret ediyoruz  .Türk sinema tarihi incelendiğinde Yeşilçam’da ışıkçıdan rejisöre kadar çok sayıda Adanalının görev aldığı gözlenir. Bunlar arasında bir çırpıda Yılmaz Güney, Abidin Dino, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, Şahin Kaygun, Ali Özgentürk, Yılmaz Duru, İrfan Atasoy, Yılmaz Köksal, Şener Şen, Ali Şen gibi isimleri sayabiliriz. Burada 3500 parçalık Sinema Müzesini gezdikten sonra Adana’nın Tarihi Büyük Saat’ini ziyaret ediyoruz. Türkiye’nin en uzun saat kulesi olma özelliğini taşıyan Adana’nın simgelerinde biri olan bu kulenin yapımı 1882’de Ziya Paşa döneminde başlanıp Abidin paşa döneminde tamamlanmıştır. Anadolu’da modernleşmenin öncüsü sayılan kulelerden biri, Büyük Saati görüp fotorafladıktan  sonra otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde 

 

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Mola verilen dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Öğlen Yemeği: Adana şehir merkezinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Otelimizde  alınacak olup tur ücretine dahildir



2 Gün:

Tarsus - Saint Paul Kilisesi  - Saint Paul Kuyusu - Tarihi Roma Yolu - Ulu Cami - Tarsus Evleri - Mersin -  Cennet – Cehennem Obrukları - Astım Mağarası 

Değerli misafirlerimiz Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Otelimize ve Adanaya veda edip  Tarsus'a hareket ediyoruz.  Tarsus, Hristiyanlığın Anadolu'da yayılmasında büyük pay sahibi olan St. Paul'un doğduğu kenttir. Bu nedenle Hristiyanlar tarafından hac yeri olarak kabul edilmektedir. Tarsus’ta : Kudüsteki Kıyamet Kilisesinden sonraki en kutsal kilise olan Saint Paul Kilisesi ve Saint Paul Kuyusu, Dünya'nın ilk kanalizasyonlu Tarihi Roma Yolu, Ulu Cami'yi gezip  restore edilmiş eski Tarsus Evleri arasında kısa bir yürüyüş yapacağız.Daha sonra  Kleopatra Kapısı gezimiz sonrası  Mersin'e doğru yola çıkıyoruz.  Mersin de öğle yemeği molası veriyoruz (ekstra). Yemekten sonra otobüsümüzde buluşup bir doğa harikası olan Cennet – Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası gezilerimiz ardından Günün yorgunluğunu atmak ve dinlenmek için  Kızkalesi karşısındaki kumsalda  bulunan otelimize hareket ediyoruz Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Mersin şehir merkezinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

 



3 Gün:

Kız Kalesi - Silifke - Anamur - Alanya

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası dileyen misafirlerimiz ile Resepsiyonda buluşuyoruz ve  otelden ayrılarak Bizleri bekleyen teknemiz ile Tekne turuna(Ekstra) kız kalaesi koylarını gezerek Kız Kalesine görüp fotoğraflıyoruz ve sonrası Alanya yolculuğumuz başlıyor. Yolumuzun  üzerinde bulunan Silifke ve  Anamur da sizlere vereceğimiz  serbest zaman sonrası  günün yorgunluğunu atmak ve dinlenmek için Alanyada ki otelimize ulaşıyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Mersin şehir merkezinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir


 



4 Gün:

Tüm Gün Serbest Zaman

Otelimizde alacağımız açık büfe  kahvaltı sonrası tüm gün serbest zaman. Denize sıfır konumdaki otelimizde dileyen misafirlerimiz denizden faydalanabilir, dileyen misafirlerimizde Alanya kalesi Damlataş Mağrası gezilerini yapabilirler. akşam yemeği ve konaklama otelimizde 

 

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir



5 Gün:

Geri Dönüş Yolculuğu

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında ,geri dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Yolda vereceğimiz molaların ardından  akşam saatlerinde siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak dileğiyle veda ediyoruz.

 

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı :Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Mola verilecek dinlenme tesisinde alınacaktır(Ekstra)

Akşam Yemeği : Mola verilecek dinlenme tesisinde alınacaktır(Ekstra)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Karamürsel Otogar (22:00)
  • Değirmendere (22:30)
  • İZMİT (23:00)
Notlar
Gezi Süresi  5 Gece 6 Gün olup 4 Gece otel konaklamalıdır
* Paket fiyatlarımız otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
* Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
 Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standarthalfelarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
* Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
* Program zamanlamasında (Gün içerisinde gezilecek ziyaret noktalarının sıralamasında veya günler arasında) Hava Durumu, Yol Durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
* Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Uniteam tur  kesinlikle sorumlu değildir.
*Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 
* Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.
Müzekart ve müze ören yeri girişleri (Belediye ve Özel İşletmeler dâhil) tur ücretine dahil değildir. Tüm girişler misafirlerimiz tarafından ödenir.

İptal Şartları

Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 10 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 

https://www.uniteamtur.com.tr/klikya-turu

Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
0262 454 57 57


Bu çıktı 24.04.2024 19:18 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.